Reactie’s van cliënten

**********
Ik wil je alsnog via deze weg bedanken voor je goede zorg, zowel voor mij als voor Christine. Het zal voor ons onmogelijk zijn om iemand te vinden, die net zo kundig is en met zoveel aandacht voor de client. Het ga je goed in Maarssen.

***************
Vaginisme

Al vanaf mijn eerste menstruatie had ik pijn bij het inbrengen de kleinste tampon. De pijn werd erger en na een aantal pogingen besloot ik het niet meer te proberen, omdat ik dacht dat het vanzelf wel over zou gaan. Ik had er niet veel aandacht meer voor, omdat ik andere hulpmiddelen ook prima vond. Toen ik een aantal jaar geleden probeerde gemeenschap te hebben deed ook dit vreselijke pijn. In het begin dacht ik dat het erbij hoorde, maar na een aantal pogingen hield ik gemeenschap steeds meer af. Ik dacht dat ik er misschien teveel mee bezig was en dat ik gewoon nog even moest wachten. Het gevolg was dat we helemaal geen gemeenschap met penetratie hadden. Na een aantal jaren kwam ik voor andere klachten bij de gynaecoloog terecht. De onderzoeken waren een drama, omdat ik ontzettend veel pijn had als er iets in mijn vagina moest. De gynaecoloog zei dat hij dacht dat ik last had van vaginisme en dat hij iemand wist die mij daar 100% zeker vanaf kon helpen. Ik werd doorgestuurd naar Annemarie. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat ik ooit nog van mijn probleem zou afkomen.

De eerste afspraak was gepland en eerlijk is eerlijk, ik zag er als een berg tegenop. Ik wist niet wat er zou gebeuren en de onderzoeken in het ziekenhuis hadden me eerder zo onzeker gemaakt dat ik hier ooit nog van af zou komen, dat ik het bijna liever zo zou laten. Ik vond alleen dat ik verplicht was aan mijn echtgenoot dat ik alles op alles zou zetten om er toch vanaf te komen, omdat ik me al jaren ontzettend schuldig voelde naar hem dat ik hem niet kon geven wat ‘iedere vrouw’ kan geven.
Toen ik was opgehaald door Annemarie, merkte ik direct een klik. Na mijn verhaal verteld te hebben, begonnen we met oefeningen waar altijd voorop stond dat ik mijn grenzen aan mocht geven, met wat ik wel en niet wilde. Mijn lichaam bepaalde daarom het tempo van de behandelingen. Na ongeveer 6 maanden behandelingen te hebben gehad en oefeningen te hebben gedaan, lukte het om voor het eerst zonder pijn gemeenschap te hebben. Ik had niet gedacht dat dat ooit nog zou lukken!

Tot op de dag van vandaag ben ik ontzettend dankbaar voor de hulp die Annemarie mij geboden heeft! Ik weet zeker dat iedere vrouw met deze behandelingen van vaginisme af kan komen.

***************

Dag Annemarie,

Der Workshop mit Annemarie zum Thema Beckenboden hat mich sehr begeistert. Obwohl ich als ehemalige Tantramasseurin und Hebamme schon viel Wissen und Erfahrung hatte, habe ich noch Neues hinzugelernt. Vor allem die Feinheiten der Anatomie und des Gewebes haben sich mir mehr erschlossen. Der Raum, den Annemarie zur Selbsterfahrung kreiert hat war sehr entspannt, liebevoll und sicher.

**************

Annemaries Arbeit und Wissen über den Beckenboden ist überaus reichhaltig. Ihre Kompetenz und Achtsamkeit schafft einen Raum, in dem sich jeder Mensch wohlfühlen und respektiert fühlen kann mit eigenen Grenzen und Möglichkeiten. Ich bin sehr beeindruckt und konnte viel mitnehmen für meine Klienten/innen.

**************

Ich war auf einem wunderschönen Workshop von Annemarie Kranendonk auf dem sehr schön gelegenen und liebevoll eingerichteten Seminarhof Schöppingen. Annemarie ist eine leidenschaftliche Physiotherapeutin, Rebalancerin u.v.m.. Sie hat einen enormen Wissens- und Erfahrungsschatz, an dem sie mit Freude teilhaben lässt. Die Art wie sie Körper berührt, lässt ihre Liebe zum Körper und auch zum Wesen „Mensch“ spüren. Es ist eine psychotherapeutische Physiotherapie. Ich bin reich beschenkt worden und gebe dieses Wissen gerne weiter an meine Klient/innen.
Corina Urny, Kassel, Physiotherapeutin, Heilpraktikerin Psychotherapie, Körperth., Traumath., Sexualth., für Einzelne und Paare

***********
The workshop with Annemarie was great. What an amazing work she is doing.
So natural and powerful. We learned a lot about the importance of the relaxation
(or resiliency) of the pelvic muscles and how that create health, sensitivity and recovery.
For my self I got confirmed that my pelvic muscles are quite ok. Both strong and
relaxed. But when AnneMarie worked and stretched my pelvic muscles I had so much energy
relieved and spreading out in my body. Wow, amazing and feels so good! I think we all
have a lot to gain from this awareness and connection to our pelvic floor!
Irene Andersson, author, bodyworker and qigong instructor, Sweden

***********

Heel graag wil ik jou nogmaals danken voor het feit dat je mij hebt uitgenodigd voor deze cursus. Je bent een bijzonder mens. Jij bent het, die mensen de ruimte geeft om zich te openen. Jij bent het die ervoor zorgt dat je niet anders kan dan goed over jezelf te denken. Jij bent het die banden smeedt. Jij bent het die door jouw ontwapenende verwondering over ieder menselijk contact bereikt dat er opening en verbondenheid ontstaat.

Ik ben dankbaar voor alles wat je in de afgelopen 3 jaar voor mij hebt willen betekenen. Je hebt me meegenomen op een reis. Een reis die weliswaar nog niet ten einde is, maar die ik nu stapje voor stapje zelf kan voortzetten. De cursus heeft mij geholpen om me te laten zien, dat ik ook in staat ben contact te leggen met mensen die helemaal niet weten waar ik vandaan kom, wat ik bezit of niet bezit, wat ik weet of niet weet, wat ik voel of niet voel. Het was een prachtige ervaring. De ervaringen die ik heb opgedaan wil ik nu even laten bezinken. Ik wil uitzoeken welke onderdelen van de cursus ik in mijn dagelijks leven een plaats kan geven.

*************

Dag Annemarie,

Zoals beloofd wil ik je laten weten hoe het gaat: heel goed!
Na het inzicht dat ik zelf mijn schuldgevoel in stand hield was er niet veel meer nodig voor een totale verandering in mijn denken en gevoel. Alles wat ik er over gelezen en gehoord had, maar wat niet wilde landen viel nu op zijn plaats.
Ik leef in het Nu, ben rustig en als ik onrustig wordt ga ik mij direct afvragen waarom en of het echt belangrijk is, eigenlijk is het antwoord altijd: nee. Ik kan afstand nemen.
Eindelijk is daar waar ik zo naar verlangde: vrede, harmonie, rust en aanvaarding van mijzelf.
Het mooie is dat alle tobberijen die in de slipstream van mijn onbehagen meegingen er ineens niet meer zijn. Ik hoef ze niet meer op te lossen.
Het is zo kostbaar wat ik ervaar, ik hoop dat ik ook anderen hierin kan laten delen.
Het is fijn om je bewust te worden dat je een onderdeel bent van het Al, dat je niet voor niets bestaat en geheel uniek bent in je ‘zijn’. Mijn angst is weg.

Bedankt dat jij hebt bijgedragen aan wat nu is

***************
Goedemorgen Annemarie

Ik wilde je nogmaals bedanken voor je hulp!
Na de 2de sessie voelde ik me al een stuk beter en ben ik tot nu toe niet meer draaierig geworden.
Van het weekend zijn we naar een drukke winkel geweest in Breda (zelf gereden) en dat ging goed. Niet meer draaierig geworden enz.
Ben ook elke dag actief bezig met de 5 Tibetanen, voel dat ik al een stuk beter in mijn vel zit. Van de week komt mijn bokszak en halterbank binnen, waardoor ik de trainingen verder kan/ga uitbouwen.
Bedankt voor het laatste zetje in mijn rug, dit had ik net nodig om mijn “problemen/strubbelingen” op een juiste manier te verwerken

***********
Dear Annemarie,

I just wanted to drop you a small note to thank you for all the time , care, attention and love that you gave me when I visited you recently. I felt relaxed and nourished by all your attention. You are a special lady doing exception work for women.
Love and hugs,

**************
Today I am grateful for everything in spite of cesarean section, also that we have tried it so long on natural way also for your help I am grateful and above all I am happy that I could get to know you and wim.

My vaginismus is defeated today 😊

I am sooooo happy.

**************
Tantra jaartraining 2017
Daarom wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de zorgzaamheid, de mededeelzaamheid, de kwetsbaarheid en de oprechtheid.
Ik ben blij met alles wat jullie mij gegeven hebben. We zijn allemaal dit jaar goed bezig geweest en hoop en vertrouw erop dat ieder op zijn eigen gewenste spoor verder gaat.

**********************

I feel so held and nurtured by our time together. Words cannot describe it.
I FEEL SUPPORTED.
THANK YOU from the bottom of my heart (and pussy!)

Meeting you and receiving so much care, I became more convinced that I have chosen the right “work” to pursue in my life and how important it is in this world.

The burning on my inner labia is gone!!!
********************